Predstavljeni kandidati za OV
1

SBiH: Lukava i okolna naselja ponovo će biti najbolja turistička ponuda u BiH

Klix.ba
Sinoć je u sali Doma kulture Prokosovići održan predizborni skup na kojem su se predstavili kandidati za općinsko vijeće Lukavac.

Posebnu pažnju izazvali su kandidati SBiH Lukavac na listi za općinsko vijeće koji dolaze iz mjesne zajednice Prokosovići: Avdić Jasna, Memić Admir, Halilović Ademir i Sejfić Faik.

Svojim sugrađanima dali su obećanje da će njihovim izborom u općinsko vijeće Lukavac, jezero Modrac, Prokosovići i susjedna mjesta ponovno biti najbolja turistička ponuda u Bosni i Hercegovini.

"Svi zajedno moramo podići glas protiv devastacije i uništavanja ove najveće hidroakumulacije u Bosni i Hercegovini. Sa dovođenjem u redovnu funkciju svih raspoloživih kapaciteta jezera Modrac, na stotine građana će obezbijediti stalno zaposlenje i sigurniju egzistenciju. Općina Lukavac će mjesnu zajednicu Prokosovići uvrstiti ponovo na onu poziciju kojoj ova sredina i pripada. Dakle, razvoj turizma i turističkih kapaciteta uz jačanje sporta, kulture i drugih segmenata iz oblasti društvenog života, jesu strateška zadaća SBiH Lukavac", poručili su kandidati, saopćeno je iz SBiH.

Preko dvije stotine prisutnih članova i simpatizera SBiH Lukavac, najveću podršku dalo je Osmanović Midhatu, budućem načelniku općine Lukavac, koji je i ovom prilikom izrazio zahvalnost građanima Prokosovića što prepoznaju politički program koji će svim građanima općine Lukavac otvoriti prostore za sigurniju sutrašnjicu.

"Prokosovići su mjesto u kojem su ljudi uvijek živjeli od svoga rada, obrazovali se u skladu sa potrebama modernih vremena, razvijali sport, kulturu, umjetnost, cijenili su tradicinalna zanimanja i uživali u ljepoti jezera Modrac. Aktuelna vlast u općini Lukavac, i ona prije nje, dakle više od deset godina, nisu ništa učinili da jezero Modrac sačuva ugled turistčkog bisera u regionu. Nećemo to više dozvoliti i samo pobjedom SBiH u Lukavcu, Prokosovićima, započet ćemo sa promjenama koje će biti odskočna daska za uspješniji razvoj svih naših mjesnih zajednica na području općine Lukavac", poručili su članovi SBiH, saopćeno je iz stranke.