BiH
0

SBBBiH želi Bošnjacima vratiti dostojanstvo

FENA
U organizaciji Foruma mladih općine Srebrenik Saveza za bolju budućnost BiH, SBBBiH - Fahrudin Radončić, sinoć je u Domu kulture ove općine održana tribina o temi "Zapošljavanjem u bolju budućnost".

Prisutnima su se obratili Tifaga Taletović, Smaila Gvozden i Mahir Nurkanović, kandidati na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona, te Hazim Bašić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH koji su govorili o temi mogućih načina smanjenja stope nezaposlenosti na području Tuzlanskog kantona i BiH, ekonomskog razvoja zemlje i jačanja cjelokupnog privrednog sistema.

Prigodnim obraćanjem članove i sipmatizere Saveza za bolju budućnost BiH pozdravili su i gosti iz Tuzle, prof.dr. Mirsad Đonlagić, nosilac jedne od tri liste iz Tuzlanskog kantona za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, te prof.dr. Emir Kabil, nosilac državne liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Tribinu mladih pozdravio je i osnivač i predsjednik SBBBiH, kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić.

Radončić je prisutnima još jednom poručio da čuvaju bošnjačko jedinstvo i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu i da ne vjeruju političarima koji olako daju lažna obećanja.

"Na kandidatskim listama Saveza za bolju budućnost BiH puno je sposobnih i mladih ljudi koji su spremni napraviti preokret da bi građanima ove zemlje bilo puno lakše živjeti. Stoga još jednom želim naglasiti da ako za dvije godine ne izvučemo zemlju iz krize, mi ćemo se ukloniti s vlasti i zatražiti raspisivanje vanrednih izbora, jer niko više nema pravo da građanima oduzima četiri po četiri godine javnog mandata", istaknuo je Radončić.

On je dodao i to da Savez za bolju budućnost BiH želi Bošnjacima vratiti dostojanstvo, a ujedno sačuvati i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu.

Iste večeri u prostorijama motela "Stoglav" u Srebreniku za veliki broj članova, simpatizera i prijatelja Saveza za bolju budućnost, upriličen je zajednički iftar, kojem je, uz kandidate i goste iz drugih općina, također prisustvovao i predsjednik Saveza Fahrudin Radončić, kanidat za člana Predsjedništva BiH, saopćeno je iz Saveza za bolju budućnost BiH SBBBiH - Fahrudin Radončić Tuzlanski kanton.