Neregularnosti tokom izbora
12

SBBBiH do 18 sati uputio oko 100 prigovora CIK-u

FENA
Savez za bolju budućnost BiH do 18 sati danas uputio je Centralnoj izbornoj komisiji BiH oko stotinu prigovora na neregularnosti tokom izbornog dana.

U ovoj stranci ističu da je u Banovićima otkriven pokušaj glasanja s ličnim kartama preminulih osoba ili u ime osoba koje su, navodno, fizički spriječene da dođu na birališta.

Dodaju da je u ovoj općini prijećeno članovima drugih političkih stranaka, osim vladajuće, da je bilo pokušaja fizičkog nasrtaja, te da su zabilježene i brojne verbalne prijetnje.

Savez za bolju budućnost uputio je osam detaljno dokumentiranih prijava CIK-u zbog neregularnosti u Banovićima.

Naglašavaju da je u Tuzli bilo pokušaja falsificiranja izbornog procesa kroz tzv. "bugarski voz", te da su prekršioci otkriveni i prijavljeni nadležnim organima, a CIK-u poslata prijava.

Iz SBB-a tvrde da je na području Srednjebosanskog kantona u okolini više biračkih mjesta postavljen propagandni materijal jedne stranke, a najočitije i najagresivnije je to bilo na području Bugojna.

"Najteži incident zabilježen je u Vogošći gdje je pretučen promatrač SBBBiH na Kobiljoj glavi. SBBBiH podnio je prijavu protiv napadača i njihovih nalogodavaca policiji i CIK-u", saopćeno je iz Pres-službe Saveza za bolju budućnost BiH.