BiH
39

SBB: Radončić je pomogao hapšenju Keljmendija, nema ga u optužnici

Klix.ba
Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić
Press centar Saveza za bolju budućnost (SBB) danas je odlučno odbacio informacije prištinskih medija, tačnije lista Koha ditore, a prema kojima je Naser Keljmendi, čovjek s "crne liste" američkog predsjednika Baracka Obame, rukovodio velikom kriminalnom grupom čiji je član, kako su naveli, bio i bivši ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a Fahrudin Radončić.

"Upravo dok je Radončić bio ministar, bosanskohercegovačke sigurnosne službe su locirale Keljmendija i omogućile kosovskoj policiji da isti bude priveden pravdi. Činjenica da je istragu protiv Keljmendija vodio američki tužilac Erik Larson i da isti nije našao za shodno da prilikom svoje posjete Sarajevu i državnom tužilaštvu uopće spominje Radončića, osim po uspješnom legalizmu u ovom slučaju koji je iskazao kao ministar sigurnosti, dovoljno govori o tome da je Radončić uradio veliki antikriminalni posao", saopćeno je iz SBB-a.

Iz SBB-a, kao reakciju na jutrošnji tekst, navode da naš portal "nema razloga da svoje izvore traži u predizborno iskorištenim medijskim špekulacijama, umjesto u optužnici, u kojoj naravno Radončića nema i nije moglo ni biti".

Podsjetimo, tužilac Andrew Hughs je, a prenosi list Koha ditore, na početku suđenja pročitao optužnicu koja se sastoji od devet tačaka.