BiH
63

SBB predstavio kandidate u Kalesiji i Živinicama

FENA
Na skupovima SBB-a u Kalesiji i Živinicama večeras su predstavljeni kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Parlament Federacije BiH, te Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Više stotina građana, simpatizera i članova SBB-a u Kalesiji, u Bosanskom kulturnom centru, oduševljeno su pozdravili kandidate i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Slično je bilo i u Živinicama, gdje su, i pored kiše, na gradskom trgu stotine građana slušale govornike i kandidate SBB-a.

Govornici su ukazivali na teško stanje u kojem se nalazi posebno privreda Tuzlanskog kantona, o čemu su govorili prof. Izet Žigić, koji se nalazi na federalnoj listi SBB-a, te prof. Mirsad Đonlagić, nosilac liste za PD Parlamentarne skupštine BiH.

U Kalesiji su se okupljenim građanima, pored Žigića i Đonlagića obratili Elvir Rožnjaković, predsjednik OO SBB, nosilac liste za Skupštinu TK Fuad Hadžimehmedović i nosilac liste za Parlament FBiH Sanel Razić.

U Živinicama su osim Đonlagića i Hadžimehmedovića govorili Mehmed Alispahić, predsjednik OO SBB Živinice, Jasmin Rahimić, kandidat za Skupština TK, Sanel Razić, nosilac liste za PFBiH, te Rešid Kurtić, kandidata za PFBiH, saopćio je Press centar SBB – Fahrudin Radončić .