BiH
14

SBB predstavio kandidate u Goraždu: Recept za bolju budućnost su mladi ljudi

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predstavljanjem liste kandidata za Općinsko vijeće Goražde i zajedničkog kandidata koalicije SDA-SBB za načelnika Općine Goražde Muradifa Kanlića, SBB je u Goraždu i zvanično počeo kampanju za lokalne izbore.

Lista broji ukupno 30 kandidata od kojih je njih 18 mlađih od 35 godina i 12 žena. U SBB Goražde ističu da su dali prednost mladim i obrazovanim kadrovima, ali da ne zanemaruju ni iskusne i politički zrele kandidate koji su se već dokazali u lokalnoj zajednici.

"Samo aktivnim djelovanjem i angažmanom možemo biti indikatori promjena u društvu, a najbolji recept za bolju budućnost jeste vjera da mladi ljudi, koristeći se savremenim tehnologijama i metodama, mogu napraviti promjene tako što će biti kreatori novog vremena koje će iznova rađati talente u svim oblastima. Kao dokaz tome jeste naša odluka da za načelnika Općine Goražde kandidujemo mladu, obrazovanu i perspektivnu osobu, Muradifa Kanlića, koji je za svojih 28 godina postao diplomirani pravnik, završio Akademiju političkih studija Vijeća Evrope u Strazburu, učestvovao u projekatima u oblasti kulture i aktuelni je poslanik u Skupštini BPK Goražde", smatraju u SBB-u.

Dodaju kako su Goraždu potrebni energija i polet koje ima Muradif Kanlić i njegov tim. Nosilac liste za Općinsko vijeće Općine Goražde je Nihad Ćulov,ekonomista sa ekspertnim vještinama u tehnološkom procesu proizvodnje i prerade plastike. U SBB-u naglašavaju da je Ćulov, inače aktuelni poslanik u kantonalnoj skupštini predvodio timove ljudi koji su osmišljavali i podizali proizvodne kapacitete kantona te da na listi SBB-a dominiraju visokoobrazovani stručni kadrovi, ali i iskusni, provjereni ljudi, prepoznatljivi po uspješnim rezultatima u svom radu.

"Prioriteti SBB-a su stvaranje uslova za nova privredna ulaganja, podrška obrazovanju mladih, kulturi i sportu, razvoj turizma, podizanje svijesti o zaštiti životne okoline, infrastrukturalni zahvati i poboljšanje komunalnih usluga, nova urbanistička rješenja gradskog područja, podrška selu i poljoprivrednoj djelatnosti i proizvodnji zdrave hrane. Prioritet nam je Goražde kao grad bezbjednog i perspektivnog života, a ne grad koji se napušta", poručili su kandidati SBB-a.