BiH
554

Saudijska Arabija odobrila milion eura pomoći Srebrenici

SRNA
Srebrenica (Foto: Klix.ba)
Srebrenica (Foto: Klix.ba)
Saudijska Arabija odobrila je milion eura pomoći Srebrenici za realizaciju nekoliko projekata koje je opština prošle godine uputila uz zahtjev za finansijsku podršku za njihovu realizaciju, rekao je šef kabineta načelnika ove opštine Nermin Alivuković.

Alivuković je rekao novinarima da je 500.000 eura planirano za obnovu i rekonstrukciju stambenih objekata, a druga polovina sredstava predviđena je za razvoj poljoprivrede.

Alivuković kaže da će sredstva biti dostupna do kraja ove godine, odnosno odmah nakon što Vlada Republike Srpske i Vijeće ministara BiH verifikuju ugovor sa donatorom.

"Po verifikaciji donatorskog ugovora biće raspisan javni poziv za dostavljanje projekata na osnovu kojih će biti raspoređena sredstva namijenjena za podsticaj poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije, unapređenje, modernizaciju i proširenje poljoprivredne proizvodnje, te povećanje prinosa i kvaliteta u ovoj oblasti, kao za podršku izgradnji farmi", pojasnio je Alivuković.

Planira se da sredstva za pomoć poljoprivrednicima budu raspoređena do proljeća, čime bi već iduće sezone doprinijela osavremenjavanju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje, povećanju prinosa i zarade od te djelatnosti.