Zadovoljni radovima
0

FOTO / Saudijci obišli gradilišta na glavnoj gradskoj magistrali u Zenici

Klix.ba
Načelnik Zenice Husejin Smajlović danas je ugostio predstavnike kreditora Visokog saudijskog fonda za razvoj, koji su obišli gradilišta na glavnoj gradskoj magistrale u Zenici.
Predstavnici Visokog saudijskog fonda za razvoj danas su boravili u Zenici kako bi se lično uvjerili napredak izgradnje glavne gradske magistrale, koji je počeo u martu 2012. godine, a za koji su odobrili kredit u iznosu od 25 miliona američkih dolara.

Načelnik Smajlović primio je goste u svoj kabinet, gdje su razgovarali o radovima na Gradskoj magistrali, a potom su se uputili na razgledanje do sada izvršenih poslova na magistrali.

Predstavnik Visokog saudijskog fonda za razvoj Muhamed Aldalilan izrazio je veliko zadovoljstvo obimom obavljenog posla na magistrali te ističe da je ovaj posao uvod u jednu dobru poslovnu saradnju sa Zenicom.

"Vrlo smo zadovoljni napretkom radova i ovo je jedan veoma važan projekt za Zenicu. Vjerujemo da će do kraja sljedeće godine sve biti završeno. Želimo se zahvaliti našim prijateljima za ozbiljnost i aktivno učešće, što igra veliku ulogu u implementaciji ovog projekta. Ja sam doista zadovoljan onim što sam vidio danas i nevjerovatno je da je 40 posto posla urađeno u ovom kratkom roku. Ovo će biti jedna brza implementacija projekta, a mi očekujemo i nadamo se, u budućnosti, novim projektima sa Zenicom", izjavio je Aldalilan nakon obilaska radova na glavnoj gradskoj magistrali.

Domaćin današnje posjete bio je načelnik Zenice, koji je također izrazio zadovoljstvo učinjenim poslom, ali je i posebno sretan što su ispunili očekivanja kreditora iz Saudijske Arabije.

Otvorili smo vrata sebi kod Visokog saudijskog fonda za razvoj i pokazali smo se kao ozbiljan partner kojem se vjeruje i kojem je jedinom u Bosni i Hercegovini prepušteno da umjesto angažiranja trećih subjekata organizira vlastitu izvršnu agenciju i to realizira. Jedino što predstavlja problem u ovom projektu je naziv, jer se misli samo na jednu cestu, kao glavnu gradsku magistralu. Moram reći da je ovo najkomplikovaniji i najozbiljniji projekt u gradskom saobraćaju i infrastrukturnoj djelatnosti koji je u Bosni i Hercegovini ikad izveden", rekao je Smajlovića, koji je još dodao:

"Raduje me da nisu imali nikakvih primjedbi i da su iznenađeni obimom radova, ali me raduje to što vjeruju da ćemo do kraja iduće godine završiti ovaj posao, a ja sam siguran da ćemo uspjeti to realizirati", zaključio je načelnik Zenice Husejin Smajlović.