BiH
5

Sastanak Vučić - Zvizdić: Odnose BiH i Srbije treba dodatno poboljšati

Piše: M. N.
Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić imao je danas bilateralni sastanak sa premijerom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Utvrđeno je da BiH i Srbija imaju dobre odnose, te da ih treba dodatno poboljšati, posebno u području ekonomije.

"Nemamo spornih pitanja, a sva pitanja koja imamo riješit ćemo i to brzo. Povećat ćemo obim ekonomske saradnje s obzirom na to da imamo slična tržišta. Dogovorena je i zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije na kojoj će biti potpisani sporazumi iz raznih oblasti bitnih za razvoj obje zemlje", kazao je Zvizdić.

Istakao je kako su se usaglasili da je krajnje vrijeme da preuzmu odgovornost ne samo za razvoj BiH i Srbije, već cijelog regiona Zapadnog Balkana, te da kao jedno tržište imaju veću šansu.

"Također, sva buduća saradnja odvijat će se na visokom nivou između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije", istakao je.

Vučić je kazao kako je izrazio želju da dvije zemlje skupa izvoze na treće tržište o čemu će dodatno razgovarati.

"Atmosfera između dviju zemalja je dobra, ali mora biti još bolja jer moramo graditi odnos na povjerenju. Vjerujem da stabilnost Zapadnog Balkana leži na dobrim odnosima Bošnjaka i Srbije. Ovo nije prazna priča, uvijek kažem ono što mislim. Stabilnost Srbije mi je najvažnija, a o njoj ne možemo govoriti ako nemamo dobre odnose s Bošnjacima ili BiH sa Srbima", naglasio je dodavši kako nije došao da se udvara Sarajevu te da je ovo sve rekao ranije u Beogradu.