BiH
0

Sastanak MMF-a sa Bevandom odgođen za iduću sedmicu

SRNA
Vjekoslav Bevanda (Foto: Sarajevo-x.com)
Vjekoslav Bevanda (Foto: Sarajevo-x.com)
Delegacija MMF-a koja boravi u BiH u okviru pregleda stand-by aranžmana odgodila je za iduću sedmicu planirani sastanak sa federalnim ministrom finansija Vjekoslavom Bevandom, ali je danas održala sastanak sa premijerom Federacije BiH Mustafom Mujezinovićem.

Portparol federalnog Ministarstva finansija Amela Mulavdić izjavila je Srni da je odgađanje sastanka sa Bevandom zatražila delegacija MMF-a i da će do tog susreta doći najvjerovatnije iduće sedmice, u srijedu ili četvrtak.

"Nisu nikakvi spektakularni razlozi za odgađanje sastanka sa ministrom Bevandom jer razgovori sa delegacijom MMF-a teku normalno i riječ je o nekom njihovom internom premještaju termina. Danas su predstavnici MMF-a razgovarali sa premijerom Mujezinovićem", izjavila je Mulavdićeva.

Delegaciji MMF-a koja vrši pregled stand-by aranžmana i ispunjavanju uslova iz pisma namjere priključio se i šef Misije MMF-a za BiH Kostas Hristu.

U MMF-u dok traju sastanci sa predstavnicima vlasti u BiH u okviru pregleda stendbaj-aranžmana ne žele u javnost iznostiti detalje razgovora. 

Delegacija MMF-a će najvjerovatnije početkom iduće sedmice imati sastanke sa predstavnicima vlasti Republike Srpske u Banjoj Lluci.