U sjedištu OHR-a
0

Sastanak Ivankovića Lijanovića sa visokim predstavnikom

FENA
Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović
Dopredsjednik Narodne stanke Radom za boljitak (NSRZB) i kandidat za premijera BiH Mladen Ivanković Lijanović susret će se u srijedu, 19. maja, u 12 sati u Sarajevu u sjedištu OHR-a s visokim predstavnikom Europske unije za BiH Valentinom Inckom, priopćeno je iz NSRZB-a.

Na susretu će biti riječi o budućnosti Bosne i Hercegovine, o programu Narodne stranke Radom za boljitak te o nužnim ekonomskim mjerama i mnogim drugim stvarima bitnim za BiH.

"Mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak smatramo kako je napokon došlo vrijeme da u ovoj zemlji zavlada vladavina prava i pravna država u kojoj za svakog građanina ima mjesta, gdje političke elite moraju mladima osigurati svjetliju budućnost, a starima sigurnost.

Naša zemlja prije svega nema pravo na siromaštvo i međunacionalne konflikte. Evropska Unija i institucije EU nam trebaju kao partner uz kojeg ćemo moći štititi naše interese za naša pokoljenja. Aktuelna vlast uspostavila je klimu u kojoj je kriminal postao sistem, a korupcija stil života", kazao je Mladen Ivanković Lijanović u najavi sastanka s visokim predstavnikom EU-a u BiH.