Milorad Dodik
0

"Sastanak će biti održan"

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da nije otkazao sutrašnji sastanak sa predsjednicima SDA Sulejmanom Tihićem i HDZ-a BiH Dragan Čovićem u Banjaluci, te dodao da će sastanak biti održan, bez obzira da li će se na njemu pojaviti svi koji su pozvani.

Komentarišiću najavu Tihića da neće prisustvovati sutrašnjem sastanku u Banjaluci, Dodik je rekao da ne želi da ulazi u Tihićeve razloge, ali da je "potpuno trivijalno to što se moglo čuti u medijima kao razlog zbog čega predsjednik SDA navodno ne želi da dođe".

"Ja sam zakazao sastanak i prije samog određivanja termina, konsultovao sam se sa Čovićem, Tihićem i visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom. Sastanak nisam otkazao i biću tamo gdje je i zakazan. Oni koji misle da ne treba da dođu, to je njihov problem", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da nije uspio da stupi u kontakt sa Tihićem, ali da bi on trebalo da bude na sastanku i da kao odgovorni predstavnik svoje političke partije učestvuje u razgovorima.

"Što se tiče gospodina Incka i Čovića, poziv je tu i mislim da nema razloga da ne dođu", rekao je Dodik.

Tihić je izjavio za Federalnu televiziju da neće prisustvovati sutrašnjem sastanku prudske trojke u Banjaluci u znak protesta zbog izjava Dodika i, kako je naveo, ponižavajućeg stava međunarodne zajednice na Dodikovo antidejtonsko ponašanje.