BiH
76

Sastali se Izetbegović i Radončić nakon hapšenja SBB-ovih funkcionera

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine danas su se sastali predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić i to nakon lišavanja slobode dva visoka funkcionera SBB-a.

Izetbegović i Radončić su se sastali nakon što je SIPA privela Bakira Dautbašić, dugogodišnjeg sekretara Ministarstva sigurnosti BiH i kandidata SBB-a za ministra saobraćaja i komunikacija BiH, zbog sumnje na ometanje istrage u krivičnom postupku koji vode Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija.

U istoj policijskoj akciji slobode je lišena i Bilsena Šahman, također članica SBB-a i kandidatkinja ove političke stranke za Zastupnički dom Parlamenta FBiH na Općim izborima 2014. godine.

Još uvijek nije poznato o čemu su konkretno razgovarali predsjednici koalicionih stranaka na sastanku koji je završen u 13:45 sati.

Radončić je danas izjavio kako je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću predložio Dautbašića kao jedinog kandidata SBB-a za ministra saobraćaja i komunikacija BiH. Ipak, analitičari upozoravaju kako Dautbašić najvjerovatnije neće proći sigurnosne provjere za ministarsku poziciju s obzirom na postojanje osnova sumnje za umiješanost u ometanje krivične istrage.