Svjetski dan zaštite okoliša
0

FOTO / Sarajlije se takmičile za čišću i ljepšu okolinu

Sarajevo-x.com
Foto: BNL
Foto: BNL
U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša udruženje za razvoj i afirmaciju društva BNL (Building New Lives) je, u saradnji sa Općinom Centar, provelo takmičenje pod sloganom "Čuvaj okolinu-ozdravi sredinu“.
Foto: BNL
Foto: BNL
Takmičenje se održalo ispred BBI centra, a cilj takmičenja bio je da se na putu do BBI centra prikupe plastične flašice i otpadni materijal u vidu različitih vrećica te da se njima gađa u tri zelene košare, a tri pogotka nosila su različite nagrade.
U takmičenju su se okušali građani Sarajeva, kao i strani državljani. Ovim takmičenjem je udruženje BNL željelo utjecati na afirmaciju građana za zaštitu i očuvanje okoline, što se očitovalo i u velikom broju zainteresiranih učesnika na takmičenju.

Učesnici su pohvalili ovaj događaj, te naglasili kako su ovakve i slične aktivnosti neophodne za edukaciju najmlađih u zaštiti okoline i učenju odlaganja otpadnih materija u predviđene prostore za to.

Foto: BNL
Foto: BNL
Organizatori ističu da su ih za realizaciju ovog projekta potaknule slike ispred Predsjedništva u Sarajevu, koje su snimili 26. marta, a koje vam donosimo u fotogaleriji.