SDP
0

Sarajlije dobile olimpijski bazen opasan po njihovu djecu

FENA
Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo pozvalo je danas gradonačelnicu Semihu Borovac na odgovornost jer je "zloupotrijebila svoju funkciju i obmanula javnost ozvaničenjem objekta koji nema upotrebnu dozvolu i za koji još ni izdaleka nisu položeni svi računi, a da se ne govori o odgovornosti s aspekta ugrožavanja sigurnosti građana".

U saopćenju KO SDP podsjeća da je 27. augusta Borovac poluzvanično otvorila dugo priželjkivani olimpijski bazen i tim činom nametnula javnosti svoju kandidaturu da i naredne četiri godine vodi brigu o dobrobiti Sarajlija.

"Rezultat toga vidljiv je danas. Dnevna štampa nas informiše da je višemilionska gradska investicija urađena loše i tehnički neispravno, te je neizvjesno kakva će sanacija biti potrebna, koliko će trajati i dodatno koštati građane", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je Sarajevo, umjesto bazena, dobilo lažna obećanja i skupu, a nesigurnu investiciju.

"Samim tim, neizvjesno je i kada će Sarajlije moći konačno uživati blagodeti kupanja u olimpijskom bazenu. Do tog neizvjesnog dana ili godine, bazen je opasnost za njih i njihovu djecu", smatraju u SDP-u Kantona Sarajevo.