BiH
56

Sarajlić: Nisam imao nikakvog utjecaja na hapšenje Radončića

Piše: Er. M.
Asim Sarajlić (Foto: Klix.ba)
Asim Sarajlić (Foto: Klix.ba)
Na novinarsko pitanje kako komentariše navode da je zajedno s porodicom Čampara odgovoran za hapšenje predsjednika SBB-a i bivšeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, potpredsjednik SDA Asim Sarajlić kazao je da nije imao nikakvog utjecaja na sve što se dešavalo s Radončićem.

"S predsjednikom Izetbegovićem sam u svakodnevnoj komunikaciji. Sve ostalo može se podvesti pod spekulacije", kazao je Sarajlić.

On je istakao kako se medijskim hajkama pokušava stvoriti osjećaj raskola unutar SDA, dodajući kako ne postoji nikakav sukob u ovoj političkoj stranci.

"Ja sam dio rukovodstva, podržavao sam koaliciju sa SBB-om, radio aktivno na njoj, bio u kontaktu s Radončićem. Tako da sam činio sve i danas činim u Kantonu Sarajevo da organi vlasti funkcionišu u ovom koalicionom sastavu", rekao je Sarajlić.

Prokomentarisao je i optužbe za nepotizam ističući kako svako treba pogledati sebe kada se govori o nepotizmu.

"Ja sam već dugo u vrhu SDA i spreman sam odgovoriti na sva pitanja o meni i mojoj porodici. Ostalo ne bih komentarisao", kazao je Sarajlić.

Danas će biti održana i sjednica Kolegija SDA, a Sarajlić je kazao kako će na njoj biti govora o radu Vlade FBiH, predaji aplikacije za članstvo u EU i koaliciji sa SBB-om.