BiH
1

Sarajevsko tužilaštvo predložilo pritvaranje pet dilera

Piše: E. F.
Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvije tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu saslušale su šest osoba koje su jučer uhapšene na području Sarajeva zbog sumnje da su se bavili preprodajom droge, a za pet je preloženo i određivanje jednomjesečnog pritvora.

"Postupajuće tužiteljice naložile su otvaranje istrage protiv osumnjičenih, izuzev protiv jedne ženske okobe inicijala A. S. koja je puštena na slobodu jer nije bilo zakonskih uvjeta za njeno zadržavanje u pritvoru", kazao je za Klix.ba Alem Hamzić, glasnogovornik Tužilaštva KS.

Podsjećamo, u akciji Federalne uprave policije koja je provedena jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu uhapšeni su Eldar Zeba, Esad Babić, Saudin Vejzović, Enis Ćosić, Elvedin Halak te Aida Smajlović.

Zeba je, sudeći prema infomacijama do kojih smo došli, organizirao ovu kriminalnu grupu, a ostali su bili članovi pomenute grupe te su prodavali, nudili u prodaji, nabavljali radi prodaje i posredovali u prodaji droge na području Kantona Sarajevo.

Pritvor za pet osumnjičenih je predložen zbog činjenice da bi njihov boravak na slobodi izazvao uznemirenje javnosti. Za Eldara Zebu pritvor je predložen i zbog njegove ranije osuđivanosti.