BiH
4

Sarajevski Vodovod obilježio 126 godina

FENA
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo obilježilo je danas 126 godina.

Tim povodom u prisustvu porodica šehida i poginulih zaposlenika, Uprave, Nadzornog odbora, predstavnika Sindikalnog odbora, rukovodioca, te zaposlenika, položeno je cvijeće na Spomen česmu u krugu preduzeća. Prisutni su proučili Fatihu i minutom šutnje odali počast kolegama, borcima, šehidima, zaposlenicima preduzeća.

"V.d. direktora preduzeća Nezir Hadžić je evocirao uspomene na zaposlenike koji su dali ono najvrednije što su imali i istakao da moramo biti svjesni da nas naša djela čine onim što jesmo „kad nepravda postane praksa otpor postaje dužnost“ i to su nas naučili naši plemeniti šehidi, a njihova imena, koja su uklesana na Spomen ploči, trajno će nas podsjećati na obavezu da čuvamo i poštujemo njihovo djelo", navodi se u saopćenju iz ViK-a.

Direktor preduzeća je govorio i o prvom vodovodu u Sarajevu kojeg je davne 1461. sagradio Isa beg Ishaković, te o mnogobrojnima česmama po kojima je Sarajevo bilo nadaleko poznato, naglasivši da je ovo preduzeće sa najdužom tradicijom na ovim prostorima.