BiH
622

Sarajevski univerzitet promovirao 14 doktora nauka

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Univerzitet u Sarajevu kao vodeća razvojna institucija bh.društva, promovirao je danas 14 doktora nauka u oblasti medicine, socioloških nauka, žurnalistike, prava, stomatologije, socijalnog rada, sporta i tjelesnog odgoja, historije i književnosti.

U ime Senata Univerziteta prisutne je pozdravio rektor ove institucije prof.dr. Muharem Avdispahić koji se osvrnuo i na posljednje događaje koji su od velikog značaja za BiH, a to je aktiviranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH EU.

"U ozbiljnim reformama koje slijede, otvaraju se i nove perspektive i nove odgovornosti za visoko obrazovanje, a pogotovu Univerzitet u Sarajevu kao vodeći univerzitet u državi", kazao je.

Avdispahić je čestitao doktorantima poželjevši im uspjeha u radu i životu, uz nadu da će veoma važan biti njihov angažman i njihove sposobnosti za brže ostvarenje onog što je cilj svih građana BiH, a to je život u normalnoj evropski uređenoj državi.

Promovirani doktori nauka su: Aida Spahić (sociološke nauke), Jasmina Čelebić i Drago Martinović (žurnalističke nauke), Erna Lučić (nauka socijalnog rada), Dženana Imamović (nauka sporta i tjelesnog odgoja), Ahmed Novo, Snežana Unčanin, Naima Imširija-Galijašević, Nenad Mišeljić (medicinske nauke), Sanela Latić, Nermin Halilagić i Izet Laličić (pravne nauke), Vildana Džemidžić i Irmina Tahmiščija (stomatološke nauke).