BiH
0

Sarajevski Olimpijski bazen slavi 7. rođendan uz posebna iznenađenja za posjetioce

Klix.ba
Olimpijski bazen na Otoci (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Olimpijski bazen Otoka u Sarajevu i njegovo osoblje u subotu (29.8.), povodom sedam godina od osnivanja, za sve svoj korisnike i one koji to tek namjeravaju postati, pripremio je posebno iznenađenje.

Naime, u subotu će se na ovom bazenu održati Dan otvorenih vrata pa će tako ovaj bazen svoju godišnjicu proslaviti zajedno s građanima Sarajeva kojima će u periodu od 7 do 23 sata omogućiti slobodno korištenje svih svojih kapaciteta.

Isti dan će u terminu od 11 do 14 sati svi ljubitelji vaterpola moći uživati u dvjema utakmicama revijalnog karaktera, uz učešće vaterpolo klubova: Torpedo – Mladost (juniori) i Dabar – Torpedo (mlađi kadeti).

Već sljedećeg dana Olimpijski bazen na Otoci će se zatvoriti zbog redovnog planskog godišnjeg remonta tehničko-tehnoloških postrojenja objekta, a svi ljubitelji plivanja moći će u kupanju ponovo uživati od 13. septembra.

Već sada najavljuje se i održavanje Sedmog međunarodnog vaterpolo turnira Sarajevo Champions Challenge 2015, koji će se održati od 18. do 20. septembra 2015. godine. Ovogodišnji učesnici su: Crvena Zvezda iz Beograda, Primorac iz Kotora, Jadran i POŠK iz Splita.

U novoj školskoj godini Olimpijski bazen Otoka nastavlja svoj projekt kojim se posebno ponosi, školu za plivanje za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo.

Naime, u 2013. godini 700 učenika učestvovalo je u realizaciji projekta škole plivanja.

"Zahvaljujući sredstvima iz Gradske uprave Grada Sarajeva i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i gradskih općina, u ovoj godini je 2.600 učenika četvrtih razreda bilo obuhvaćeno pomenutim projektom. Cilj za 2015. godinu je da se ovaj broj poveća na 4.000, koliko ima ukupno učenika četvrtih razreda u Kantonu Sarajevo", kazao je za Klix.ba Fahrudin Lošić, glasnogovornik Olimpijskog bazena na Otoci.