Kulturni ponori
0

Sarajevski liftovi za veliku nuždu

Sarajevo-x.com
Do kojeg smo nivoa dogurali, pitanje je koje su sebi postavili stanari jedne zgrade u Brčanskoj ulici u Sarajevu, nakon što su prije nekoliko dana zatekli lift uneređen velikom nuždom. Iako je scena za gađenja, ona je svakako dokaz da su sarajevski haustori napredovali od mjesta za uriniranje do još gorih načina zagađivanja objekata masovnog stanovanja.

Zar je na ovo spala naša kultura? Pitali su se ovo stanovnici ulaza u Brčanskoj ulici kojima nije bilo teško uzeti foto aparat i uslikati najnovije dokaze napredovanja sarajevskog građanskog miljea i gubljenja bilo kakvih standarda ponašanja, najprije među ljudima a potom i nekih ljudi prema okolini u kojoj živimo.

Nakon bacanja smeća kroz prozor, istresanja vode sa balkona, parkiranja i gdje treba i gdje ne treba, uriniranja na svim mogućim javnim površinama, uključujući haustore, sada se prešlo i na još direktnije načine zagađivanja mjesta gdje svi mi živimo.

Ogorčenost građana iz Brčanske ulice je opravdana a njihova fotografija samo još jedno svjedočanstvo vremena u kojem živimo. Ma, koliko gadno bilo.