BiH
885

Sarajevski beskućnik Sabrija Adim dobio topli dom

Piše: Maja Nukić
Sabrija Adim koji 21 godinu živi na sarajevskim ulicama, a o kojem je portal Klix.ba objavio priču, konačno je dobio krov nad glavom. Općina Centar pobrinula se da ovaj naš sugrađanin ostatak zime provede u toplom i na sigurnom.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

"Općina Centar platila je kiriju do kraja godine u privatnom smještaju u mjesnoj zajednici Pionirska dolina. Mi upravo idemo s njim tamo da useli. Trenutno nemamo općinskih stambenih kapaciteta, ali njegovo stambeno pitanje ćemo riješiti do kraja godine", rekao je za Klix.ba Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, socijalna pitanja i izbjegle osobe.

Sabrija je bivši borac Armije RBiH koji je nakon rata ostao bez ičega. Ljeti je spavao u parku, a zimi u ruševinama koje su ugrozile njegovo zdravlje. Naime, nakon toliko godina provedenih na ulici Sabrija ima problema sa srcem, a oštećena mu je i plućna maramica. Za pomoć se obraćao Općini Stari Grad, ali nije ništa učinjeno. Preživio je zahvaljujući dobrim ljudima koji su mu davali toplu odjeću i hranu, te toplu riječ.

Zahvaljujući Općini Centar hladni dani i noći provedeni na otvorenom uskoro će biti samo ružno sjećanje ovog dobrog čovjeka, a novi smještaj pružit će mu priliku za novi početak i život dostojan čovjeka.