Bolji uslovi za uposlenike
0

FOTO+VIDEO / Sarajevska policija dograđuje svoj objekt u Švrakinom Selu

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
Detalj sa press konferencije kojoj je prisustvovao ministar MUP-a KS Muhamed Budimlić sa saradnicima (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo planira dograditi i adaptirati objekt Treće PU u Švrakinom Selu, u općini Novi Grad.

Iz MUP-a su naveli kako je cilj stvoriti što bolje uslove za rad uposlenicima, a posebno sa aspekta priprema za provođenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti te procesa zamjene ličnih dokumenata koji nas očekuje u 2013. godini.

Radove će finansirati MUP Kantona Sarajevo, a već je sačinjen idejni projekt. Njime je predviđeno da se u prizemlju objekta nalaze šalter sala sa 28 radnih mjesta, prostor za arhiviranje, kancelarijski prostor za podršku šalter sali te prostor za odmor uposlenih, čajna kuhinja. Ukupna površina prizemlja iznosila bi 494,78 kvadrata.

Na prvom spratu planirane su prostorije koje bi koristili uposlenici Treće PU, PS Novi Grad i OKP odjel. Ukupna neto površina prve etaže objekta po idejnom projektu iznosi 265,04 kvadrata.