Proslava Dana Sarajeva
54

"Sarajevska čarolija " očarala sve mališane ali i njihove roditelje

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva a u organizaciji Udruženja Suncokreti, danas je održana proslava rođendana Grada pod nazivom "Sretan ti rođendan, Grade - Sarajevska čarolija".

Nakon predstave za djecu i odrasle "Djevojčica sa šibicama" u koprodukciji Studija lutkarstva i Altteatra, centralna manifestacija je zbog vremenskih prilika održana, također, u Centru za kulturu Sarajevo. U programu koji je vodio Elvir Lilo Hadžijamaković veliki broj djevojčica i dječaka su kroz ples, recitale, pjesme, mađioničarske trikove, crteže i druge vesele sadržaje pokazali svoje talente i obilježili rođendan Sarajeva.

Na ulici ispred Centra postavljeni su bili štafelaji na kojima su djeca crtala na temu "Sretan ti rođendan, Grade", a održane su i kreativne radionice SOS Kinderdorf Internacional.

"Posebno zahvaljujem Gradskoj upravi što nam je ponovo ukazala povjerenje i podržala Suncokrete u organizaciji proslave rođendana Grada na način koji je oduševio ne samo najmlađe Sarajke i Sarajlije, nego i one malo starije”, istakao je Nedžad Merdžanović, umjetnički voditelj Hora za male i mlade Suncokreti te izrazio veliko žaljenje što sev program ipak nije održao na otvorenom.

"Suncokreti mogu obećati malima i mladima da ćemo uskoro napraviti programe na otvorenom gdje će raskoš njihovih talenata doći do izražaja pred što većim brojem gledalaca", najavio je Merdžanović.

Dječija igraona - vrtić "Ajna", recitalom je otvorila program, a učenici i učenice OŠ Safvet-beg Bašagić su se predstavili recitalom, dok je OŠ Hasan Kaimija predstavila svoju ritmičku sekciju. Pored Hora za male i mlade Suncokreti, muzičke numere su izveli i djeca iz OŠ Isak Samokovlija. Posebnu pažnju su izazvale male balerine škole klasičnog baleta Centra za kulturu Sarajevo, dok su na kulturnu baštinu podsjetili numerama članovi i članice KUD "Lola".

"Sarajevsku čaroliju" je upotpunio mađioničar Nedim Enigmo, a oduševljenje publike izazvala je mlada pjevačka zvijezda Eva Pilić, svojom izvedbom "Rolling into the deep".

“Sretni smo što je Sarajevska čarolija potvrdila da sa ovakvim talentima ovaj grad ima svjetliju budućnost”, zaključio je Merdžanović.