BiH
0

Sarajevogas nije uplatio BH-Gasu kompletan dug za mart

FENA
U BH-Gasu je danas održan još jedan sastanak u vezi potraživanja od Sarajevogasa.

Na sastanku su učestvovali Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, uime KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo Salih Selmanović, direktor i Mehmed Mehović, izvršni direktor Sektora ekonomike, Admir Džubur, direktor KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o., te uime BH-Gasa d.o.o. Sarajevo Mirza Sendijarević, direktor i Haris Hrnjičić, izvršni direktor.

Sarajevogas je BH-Gasu do danas izmirio samo dio duga martovske fakture, iako je ministar Petrović dao pismene garancije da će ostatak od 3.500.000,00 KM biti uplaćen do danas.

Kako se navodi u saopćenju iz BH-gasa, ovaj put su ministar Petrović i direktor Selmanović dali obećanje da će do kraja ovog mjeseca martovska faktura biti riješena.

Glavni oslonac vide u kreditnom zaduženju, za koje očekuju da će dobiti podršku od Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici koja će se održati 28. maja ove godine, iako pritom nisu naveli alternativno rješenje.

"Očekivao sam da će Sarajevogas kompletan iznos fakture za mart uplatiti do danas, a da ćemo na jutrošnjem sastanku dobiti konkretne prijedloge za izmirenje duga za april, koji iznosi 6.064.916,04 KM. Iako smo najavili pooštravanje mjera prema Sarajevogasu, imamo u vidu da se nalazimo u uslovima vrlo niskih temperatura i prirodnih nepogoda, ujedno sve vrijeme vodimo računa da građani Kantona Sarajevo ipak ne ostanu bez gasa, pogotovo u ovakvim situacijama. Pored toga, nas i dalje očekuju obaveze prema našim dobavljačima, te je naš interes da štitimo svoja potraživanja", izjavio je Mirza Sendijarević, direktor BH-Gasa.