BiH
0

Sarajevo-X gostuje u Petom elementu FTV-a

Klix.ba
U petak, <b>20.12.2002</b>. godine, <b>Sarajevo-X</b> biće jedna od tema vrlo interesantne emisije domaće proizvodnje <b>"Peti element"</b> koja se emituje na <b>FTV1 </b>svakog petka od 15:10 do 17:00. Koncepcijski, emisija je podijeljena u dva bloka; od kojih svaki traje po jedan sat.

Prvi sat u kojem gledaoci mogu u okviru ženskog kutka pratiti najnovija dešavanja u svijetu mode i glamura, zatim zanimljivosti iz svijeta show-biza, novi recepti u kuhinji a la Troko, top lista domaće muzičke scene - voditelj Mustafa Podrug.

Drugi sat je tematski i sastavni je dio emisije svake druge sedmice, vodi i uređuje Midheta Kurspahić, a dosad su teme bile: Fenomen tv sapunica, Učenja Sai Babe, In Memoriam Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću, Svijet Interneta i Mobitela, Sjećanje na grupu EKV...

Novinarsku okosnicu Petog elementa čine Sanela Hrenovica, Kristijan Ivelić i Nihad Sladić. Emisija je naišla na brojne pozitivne reakcije sudeći po pozivima podrške čak i iz susjedne Hrvatske kao i preko 6,000 glasova gledalaca za prijedloge na top-listi u samo sat vremena.