Dostava hrane i lijekova
0

FOTO / Sarajevo-x.com s posadom Oružanih snaga u akciji pomoći zametenim selima

Sarajevo-x.com
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Fotoreporter portala Sarajevo-x.com učestvovao je u četvrtak, zajedno sa hrabrim pilotima Oružanih snaga BiH, u akciji pomoći zametenim selima Brgule i Lazetovica kod Vareša, koja su već danima odsječena od ostatka svijeta, bez ikakve mogućnosti nabavke namirnica i lijekova dok se veliki nanosi snijega ne otope.

Četveročlana posada helikoptera UH Oružanih snaga BiH je mještanima sela, koji se nadljudskim naporima bore sa teškom zimom, dostavila više od 40 paketa hrane i lijekova, što je zabilježio jedino fotoreporter našeg portala.

Akcija ovim selima bila je od izuzetnog značaja s obzirom na to da u Brgulama živi i porodica sa četvero maloljetne djece, od kojih je jedno tromjesečna beba za koju su ovom prilikom dostavljeni prijeko potrebni lijekovi i dječija hrana.

Operacija pomoći, samo jedna u nizu onih koje su ovih dana uspješno obavili ovi požrtvovani momci, trajala je oko sat vremena, a mještanima su dostavljene sve neophodne namirnice.

Koliko im ova pomoć znači najbolje su pokazale suze na licima kada je helikopter krenuo nazad u bazu u Rajlovcu.

U akciji pomoći danas je učestvovao još jedan helikopter Oružanih snaga BiH koji je na područje Nevesinja i Istočnog Mostara dostavio hranu, lijekove i gorivo. Helikopter će ostati na ovom području kako bi pomogao onima koji su najteže pogođeni teškom zimom.

Oružane snage BiH odobrile su još dva leta, za Konjic i Bileću, koja će biti realizovana danas ili sutra.