BiH
0

Sarajevo: Uhapšeni provalnici u džamiju "Istikal" na Otoci

NINA
Službenici policije III PS Sarajevo su u četvrtak, 6. januara oko 18.05 sati pronašli i lišili slobode Armina G., rođenog 1980. u Sarajevu, nastanjenog u općini Novi grad, i Edina S., rođenog 1983. u Sarajevu, nastanjenog u općini Novi grad, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Imenovani su uhapšeni zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kaznena teške krađe i razbojništva u džamiju “Istikal” na Otoci općina Novi grad.

Prilikom pregleda podrumskih prostorija u Ulici Džemala Bijedića, općina Novi grad, pronađeni su predmeti otuđeni iz džamije "Istikal" i to jedan kompjuterski procesor, dva zvučnika, jedan tepih, i više kablova za računar, koji su uz uredno izdanu potvrdu oduzeti i vraćeni vlasniku.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, službenici policije došli su do saznanja da su imenovani izvršitelji više kaznenih djela razbojništva na području općine Novi grad, na taj način što su ulazili i prodavnice i uz prijetnju noža otuđivali novac.

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju kaznenih djela razbojništva, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Navedene osobe će tokom dana biti predana tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na daljnji postupak i nadležnost.