Sutra u podne
0

'Sarajevo taksi' najavio blokadu institucija KS

Sarajevo-x.com
Taksi prevoznici iz Kantona Sarajevo, na čelu sa udruženjem "Sarajevo taksi" sutra u 12 sati blokirat će zgradu institucija Kantona Sarajevo. Razlog okupljanja, prema riječima Envera Suljagića, predsjednika Udruženja, jeste pojava novih 'divljih taksista' na ulicama Sarajeva.

"Radi se o firmama 'Adin i Benjo' i 'R&H&R Company', koje nelegalno rade od ovog vikenda. Tražit ćemo i smjenu ministra Mihajla Krmpotića, koji je dozvolio ovim firmama da nelegalno voze. Svoja vozila nećemo pomaknuti ispred zgrade kantonalnih institucija dok se problem divljih taksista ne riješi", kazao je Suljagić.

Suljagić tvrdi da u Sarajevu postoji oko 100 nelegalnih taksista, koji bez ikakvih sankcija slobodno saobraćaju gradom.

Ministar saobraćaja u KS Mihajlo Krmpotić, čiju smjenu traže svi taksi prijevoznici, osim firme 'Žuti taksi', kazao je da ne želi da odgovara na primitivne optužbe, te da napadi na njega imaju druge, političke razloge.

"Istina je da u gradu postoje nelegalni taksisti, ali je također istina da ta brojka nije alarmantna. Zabilježili smo i određene pomake u toj oblasti u zadnjih nekoliko mjeseci. Optužbe protiv mene dolaze od male grupe ljudi, a ja ne želim da odgovaram na takve ultimatume", istakao je Krmpotić