"Mir počinje osmijehom"
102

Sarajevo: Sutra obilježavanje Međunarodnog dana mira

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Mirovne aktivističke organizacije će sutra u Sarajevu, na Trgu fra Grge Martića, ispred Katedrale, obilježiti Međunarodni dan mira pod nazivom "Mir počinje osmijehom".

Pod okriljem neformalne “Mreže za izgradnju mira”, koju podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta Izaberimo mir zajedno, predstavljanjem svojih aktivnosti mirovni aktivisti će poslati poruku mira i pozvati sve građane Bosne i Hercegovine i svijeta na mir, suživot i razumijevanje.

Predviđeno je da će biciklisti Kluba ekstremnih sportova (KES) iz Vareša voziti na relaciji Vareš – Sarajevo radi donošenja simbolične "Zakletve miru" iz kraljevskog grada Bobovca do mjesta proslave u Sarajevu.

Ostale aktivnosti uključivat će podjelu novog broja "Mirovnih novosti", mirovnih letaka, sakupljanje osmijeha i poruka mira, mirovne igre, facepainting, puštanje balona i golubova, i sl. u kojima će učestvovati veliki broj aktivista.

Organizatori ovog događaja su CRS, Caritas BK BiH, UNDP, (ICMP, CARE Fondacija CURE, NVO Altruista Svjetlo, Savez logoraša u BiH i drugi, saopćila je organizacija Mreža za izgradnju mira.

Obilježavanje Međunarodnog dana mira, održava se pod okriljem neformalne "Mreže za izgradnju mira" podržane od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta Izaberimo mir zajedno.