BiH
1.5k

Sarajevo: Sutra kod Narodnog pozorišta prikupljanje pomoći za sirijske izbjeglice

Klix.ba
Neformalna grupa građana pod nazivom “Sarajevska raja” organizuje sutra u periodu od 14 do 17 sati prikupljanje svih potrebnih prehrambenih i higijenskih artikala za izbjeglice iz zemalja Bliskog Istoka. Artikli će se prikupljati na Trgu harema Kalin Hadži Alijine džamije (kod Narodnog pozorišta).
Prikupljena sredstva će biti uručena Udruženju Pomozi.ba koji planiraju u toku iduće sedmice isporučiti veću količinu ovih artikala izbjeglicama u Beogradu, Preševu i Kanjiži.

Inače, Udruženje Pomozi.ba je u toku prošle sedmice posjetilo Beograd gdje su pokušali naći najbolji mogući način da se prikupljena roba dostavi ljudima.

“Postoje brojni propisi koje je potrebno ispoštovati, iz razloga što još uvijek nisu dozvoljene olakšice prilikom uvoza humanitarne robe, sve to od nas zahtjeva jako puno vremena, energije i birokratije kako bi ono što je najpotrebnije stiglo do izbjeglica, dolazi hladnije vrijeme, ljudima su potrebne deke i kabanice. Mi ne odustajemo od cilja da pomognemo ovim ljudima te da im pokušamo olakšati život onoliko koliko je to u našim mogućnostima. Pozivamo sve građane da sutra posjete Trg harema Kalin Hadži Alijine džamije i svojim doprinosom učestvuju u ovom humanom cilju”, poručili su iz Udruženja.