BiH
0

Sarajevo: Sportsko-muzički spektakl kao pomoć djeci žrtvama tsunamija

NINA
Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” i “Kontrolori leta BiH” zajedno sa Sportskim savezom KS-a i uz podršku Grada Sarajeva organizuju sportsko-muzički spektakl koji će se održati 6. aprila u sklopu obilježavanja 60. godišnjice oslobođenja Sarajeva u dvorani "Mirza Delibašić" KSC-a Skenderija.

Predviđeno je da u okviru sportskih programa nekadašnji nogometni asovi te političari i privrednici odigraju utakmice. Nogometni spektakl bio bi začinjen nastupom bh. estradnih zvijezda, te modnom revijom i plesnim grupama. Novac od prodanih ulaznica, donatora i sponzora bio bi isključivo namijenjen za nabavku školskog pribora i sredstava za ličnu higijenu djeci žrtvama tsunamija u okviru aprojekta "Prijatelji prijateljima - za djecu žrtve tsunamija".

“Ovakva jedna plemenita akcija zaslužuje svačiju podršku pa i Grada Sarajeva, koji će se uključiti u njenu organizaciju otkupom jednog broja ulaznica na ime škola”, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva prof. Muhidin Hamamdžić.

Organizatori ove akcije već su dobili podršku od Federalnog ministarstva za obrazovanje, a i značajan broj bh. nogometnih legendi, umjetnika, političara i privrednika potvrdilo je svoje sudjelovanje na ovoj manifestaciji.