BiH
50

Sarajevo: Radovi na Stupskoj petlji doveli do saobraćajnog kolapsa, od grada do Ilidže za dva sata

Piše: N. J.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na dijelu kod Stupske petlje u Sarajevu od jutros traju velike gužve, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji petlje, potvrđeno je za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema informacijama iz policije, radovi koji će biti smetnja saobraćaju iz pravca grada prema Ilidži potrajat će do 12 sati.

Čitatelji našeg portala javljaju da je na Stupu potpuni saobraćajni haos u jutarnjim satima srijede. Kolone su nepregledne. Jedna Sarajka je za naš portal potvrdila da je tačno dva sata putovala od grada do Ilidže!

Slična situacija bila je i prije desetak dana i tada su iz Direkcije za ceste kazali za Klix.ba da se do završetka radova može očekivati nesmetan saobraćaj na glavnoj gradskoj saobraćajnici.

"Gužva je bila samo jedan dan zbog postavljanja provizorija preko kojeg će vozila sada prelaziti. Radovi će se nastaviti ispod provizorija, tako da možemo reći da neće biti većih gužvi kao što je to bilo u nedjelju", rekla je prije desetak dana za naš portal Alma Zilić iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.

Ona je tada također dodala kako je završetak radova na Stupskoj petlji planiran za 15. septembra. Inače, ugovorena vrijednost radova je 10,86 miliona eura, a izvođači su domaće firme Euro-Asfalt i ŽGP. Kredit za realizaciju ovog projekta dala je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).