BiH
22

Sarajevo: Radovi na izgradnji kružnog toka u Buća Potoku će sačekati ljepše vrijeme

Piše: E. S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Radovi pri rekonstrukciji saobraćajnice na raskrsnici ulica Safeta Zajke, Alije Kučukalića i Tuzlanska je u završnoj fazi izvođenja, ali kako su nam rekli u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo, vremenski uslovi nisu adekvatni za nastavak radova.

Radnika kompanije Euro-asfalt koja je izvođač radova jutros nema na gradilištu. Dijelovi koji su iskopani su ograđeni trakom, a cijevi su prekrivene snijegom. Problem vozačima predstavlja skinut asfalt i oštećena saobraćajnica što usporava promet.

"Nastavak izgradnje na nivelaciji kružne raskrsnice moguće je uraditi tek nakon puštanja cjevovoda 'Fi700' u funkciju i povoljnih vremenskih prilika", rekli su nam u Direkciji.

Pojasnili su da je završeno polaganje elektoinstalacija, plinskih cijevi, telekomunikacionih i vodovodnih instalacija s polaganjem glavnog voda 'Fi700' i spojnica za tu cijev. Izvršena je i zamjena materijala s ugradnjom tampona, a asfaltirana je Tuzlanska ulica.

"Urađeno je 80 posto radova na izgradnji kružnog toka", dodali su iz Direkcije za ceste KS.

'Fi700' je vodovodna cijev koja se radi po narudžbi, po projektnom rješenju. Nabavka ove cijevi je trajala duži vremenski period jer je nema u ponudi na tržištu, pa je naručena u inozemstvu.

Podsjećamo, radovi su počeli u septembru 2015. godine, a planirano je da se radovi završe u novembru prošle godine.

Izvođač radova je Euro-asfalt. Investitori radova su Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad. Ukupna vrijednost radova iznosi 900.000,00 KM, od čega će Direkcija za puteve Kantona Sarajevo izdvojiti 700.000,00 KM, a Općina 200.000,00 KM.