BiH
0

Sarajevo: Pronađeno još 2 kg marihuane i 220 g hašiša

NINA
Nakon hapšenja Senada Borčaka, jednog od 'jačih' sarajevskih dilera, 23. marta, kao i njegovog opskrbljivača drogom Elvira B. iz Vogošće, u četvrtak je policija pronašla dilerovo tajno skrovište u kome je pronađeno dva kilograma marihuane, 120 grama hašiša, sedam pizeva (11 grama hašiša), 38 tableta ecstasyja, vaga za vaganje droge i aluminijska folija za pakiranje narkotika.

U nastavku akcije policije u kojoj je do četvrtka, 25. marta zaplijenjeno 4,5 kilograma 'trave' i 220 grama hašiša, inspektori Odjela za borbu protiv droge u četvrtak su došli do saznanja da Senad Borčak ima iznajmljen stan u Alipašinoj ulici.

U četvrtak između 17 i 18 sati policija je pretresla iznajmljeni stan, 'bazu', u koju je Borčak donosio veće količine droge koju je dijelio na manje komade, te u vrećici nosio u svoj stan na Gorici. Tamo su on, njegova majka i supruga drogu prodavale na malo.

Akcija Odjela policije za borbu protiv narkomanije MUP-a kantona Sarajevo koja je započela u utorak 23. marta zapljenom 4,5 kg marihuane i oružja nastavljena je u srijedu i četvrtak, a Borčak je jedan od uhapšenih dilera.

Kod njega su u stanu na Gorici 23. marta, policajci pronašli 129 pakiranja marihuane namijenjene za uličnu prodaju. Kod njegovog dobavljača Elvira B. pronađeno je dva kilograma marihuane i 220 grama hašiša. Time je ukupno pronađeno 6,5 kg marihuane i oko 350 grama hašiša, te 38 tableta ecstasyja.