Proljeće kao u decembru
0

Sarajevo prekrio snijeg, oblačno s padavinama do kraja sedmice

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U popodnevnim satima u Sarajevu je počeo padati prvi proljetni snijeg koji je vrlo brzo cijeli grad prekrio bijelim prekrivačem te izazvao gužve u saobraćaju. Oblačno vrijeme sa snijegom je u gotovo cijeloj Bosni, dok u Hercegovini pada kiša.

I sutra će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Jutarnja temperatura bit će od minus četiri do tri, na jugu od šest do deset, a dnevna od minus jedan do pet, a na jugu zemlje od osam do 12 stepeni celzija.

U Sarajevu se i sutra očekuje oblačno vrijeme sa snijegom. Jutarnja temperatura bit će oko 0, a dnevna do četiri stepena celzija.

Zadržavanje hladnog fronta iznad naše zemlje uslovljava loše biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi se suzdržati od jačih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, nesanice i gastroenteroloških tegoba.

Osjet hladnoće dodatno će se pojačati sjevernim strujanjem zraka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prema prognozama meteorologa, oblačno s padavinama će biti do kraja sedmice.