BiH
0

Sarajevo: Počela rekonstrukcija prilaza oko zgrade Općine Centar

FENA
Radnici građevinske firme "Euroasfalt" počeli su rekonstrukciju prilaza do zgrada Općine Centar, saopćeno je iz Općine Centar. Rezultat je to ugovora koji su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor firme "Euroasfalt" Hamed Ramić. Za tu namjenu Općina Centar je izdvojila 56.5000 KM.

Realizacija projekta planirana je u dvije faze zbog toga da se u toku radova omogući nesmetan pristup zgradi Općine.

"Prvo se radi rekonstrukcija sjeverne strane pristupnog puta - od parka kod Alipašine džamije. Nakon toga radovi će biti izvođeni na zapadnoj strani prilaza - do Koševskog potoka", navodi se.

Kako je planirano, radnici sad odvoze podignutu staru asfaltnu bazu s pješačkog prolaza i saobraćajnice.

"Predstoji uklanjanje starih i postavljanje novih ivičnjaka. Pitanje odvoda padavina bit će riješeno - ugradnjom drenažnih cijevi i novih slivnika te obnovom šahtova. Nakon toga slijedi priprema tamponskog sloja preko kojeg će biti postavljen novi asfalt na pristupnim saobraćajnicarna i pločniku oko zgrade Općine", navodi se u saopćenju.

Završetak sanacije prilaza s dvije strane zgrade planiran je do početka decembra. Osim ovog projekta u toku je procedura i pripreme za sanaciju drvenog mosta koji vodi preko Koševskog potoka do zgrade Općine.