Bašta Kluba Connectum
0

FOTO+VIDEO / Sarajevo: Performans za oživljavanje ulice Ćurčiluk

Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
U bašti sarajevskog Kluba Connectum u petak navečer priređeno je "žensko sijelo" u saradnji sa galerijom Nur i Draganom Tomašević, autoricom djela "Sve bih zemlje za Saraj'vo dala". Druženje koje je, nažalost, prekinulo nevrijeme imalo je za cilj da oživi lijepu ulicu Ćurčiluk veliki koja se nalazi u središtu Baščaršije.

Namjera organizatora druženja bila je da se ulica oživi kulturom, da se prolaznici zaustave i da čuju odabranu muziku i djelo autorice Dragane Tomašević koja je čitala odlomke iz knjige "Sve bih zemlje za Saraj'vo dala". Ujedno, njeno djelo bilo je povod za žensko sijelo.

"Šteta je da se u ovakvoj lijepoj ulici ne događaju lijepe stvari", istaknula je Emina Kamenarević urednica u izdavačkoj kući Connectum.

Prolaznicima, najčešće stranim turistima, pažnju su skrenule dame koje su se šetale ulicom odjevene modelima galerije Nur.

"Nismo htjeli praviti nikakvu reviju, prvo što je to skupo, a drugo što nema ni potrebe. Turistima su je zaista bilo fascinantno, ali i našim Sarajlijama koji žude za vanjskim modnim trendovima, a toliko toga u vlastitoj blizini imaju nadohvat ruke", kaže Emina Kamenarević.

Pogledajte najinteresantnije detalje u videoprilogu.