Promocija u utorak
0

FOTO / Sarajevo: Ovako izgleda Napretkov dom Trebević

Sarajevo-x.com
Pod sloganom Napredak i prijatelji vraćaju Trebević Sarajlijama HKD Napredak će u utorak, 5. jula 2011. godine u 13 sati upriličiti svečanu promociju Napretkovog doma Trebević na Trebeviću.
Na svečanosti će prisustvovati više od 150 gostiju, a očekuju se predstavnici vlasti Bosne i Hercegovine sa svih nivoa, predstavnici Vlade Republike Hrvatske, Vatikana, diplomatskog kora, prijateljske talijanske organizacije Movimento Cristiano Lavoratori, predstavnici Napretkovih podružnica i mnogi drugi.
 Prisutna će se obratiti potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske prof. dr. Slobodan Uzelac, predsjednik organizacije Movimento Cristiano Lavoratori dr. Carlo Costalli, predsjednik HKD-a Napredak prof. dr. Franjo Topić te vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić koji će i blagosloviti novosagrađeni dom.  
U muzičkom dijelu svečanosti nastupit će Napretkov trio Magis, sopranistica Katarina Kikić i Napretkovi tamburaši iz Novog Sarajeva.
   Inicijativa za izgradnju Doma pokrenuta je 2006. godine na sjednici Središnje uprave HKD-a Napredak. 

Izgradnja ovoga Doma ujedno i početak revitalizacije olimpijske planine Trebević, kao turističko-rekreativne destinacije u Sarajevu. Objekt će imati multimedijalni karakter za održavanje seminara, konferencija, simpozija, kulturnih manifestacija...

Nalazi se na lokalitet Mali studenac na nadmorskoj visini od 1.130 metara, a ukupna veličina objekta iznosi 970 m2. Posjeduje 40 ležaja u tri apartmana i dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kuhinju, blagovaonicu, restoran, kamin-salu, terasu i druge prateće prostorije.