BiH
41

Sarajevo okićeno uoči praznika

FENA
(Foto: FENA)
U toku je dekoriranje svijetlećim elementima većih i frekventnijih ulica i trgova u Sarajevu povodom predstojećih praznika, koje provodi preduzeće "Park".

Prema programu dekoracije preduzeće Park je tu aktivnost počelo već odavno, odnosno urađeno je nešto više od 50 posto planiranih aktivnosti, kazala je za Agenciju Fena stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Naglasila je da su "povodom bajrama postavljeni dekorativni svijetleći elementi u užoj gradskoj jezgri i to u ulici Maršala Tita, Ferhadiji i na Baščaršijskom trgu".

"Što se tiče dekoriranja grada povodom predstojećih praznika u decembru i januaru prije tri dana nastavili smo aktivnosti, odnosno vršimo montiranje dekorativnih svijetlećih elemenata na stubove javne rasvjete ili na sajle. Počeli smo od Ilidže, gdje radimo uređenje užeg jezgra Ilidže svijetlećim dekorativnim elementima na stubovima javne rasvjete a bit će ukrašene i ulice Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Dobrinjski trg, uže jezgro Vogošće, Trnova", kazala je Hamza.

Naglasila je da će "svi dekorativni elementi uključujući i one koji se već nalaze u užoj gradskoj jezgri, odnosno u Titovoj, Ferhadiji i na Baščaršijskom trgu, kao i svijetleće zavjese na nekoliko desetaka krošanja stabala već polovinom decembra svijetliti tokom noći i na taj način doprinositi prazničnoj slici u našem gradu".

Hamza je istakla da se "dekorativno praznično ruho neće mnogo razlikovati u odnosu na protekle godine, s obzirom na finansijska sredstava koja se po ovom osnovu izdvajaju iz budžeta KS-a i koja su dijelom namijenja za ovu aktivnost".

"Mi u 'Parku' dat ćemo sve od sebe da ipak gradske ulice i trgovi budu uređeni i čisti te da dekorativni elementi kojima raspolažemo doprinose prazničnoj slici u našem gradu", kazala je Hamza dodavši da će "dekorativno ruho gradskih ulica od polovine decembra do polovine januara naredne godine raditi i tokom noći doprinositi prazničnoj slici u Sarajevu".

"Nakon 15. januara naši radnici će krenuti sa njihovim isključenjem s elektromreže, njihovom demontažom i svi ti elementi bit će skinuti i vraćeni u naš magacin na popravku i reprogramiranje za narednu upotrebu", naglasila je Hamza.