BiH
664

Sarajevo obuklo praznično ruho, otvoren četvrti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Piše: E.S.H.
(Foto: Haris Begić/Klix.ba)
Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu večeras je svečano otvoren Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji već četvrtu godinu zaredom glavnom gradu BiH podari specijalnu, prazničnu atmosferu, te donese žive svirke, originalne proizvode i mnoštvo druge zabave za sve generacije.

Sarajlije su večeras, iako je hladno decembarsko večer, odmah posjetile tek otvorene štandove na Holiday Marketu, a prvi gosti stigli su i u Pan Winter Pub u kojem će posjetioce večeras zabavljati Lana Hamza.

Najmlađi uživaju u sadržajima namijenjenim njima, a nešto stariji obilaze štandove udruženja i organizacija gdje mogu probati i kupiti različite proizvode.

Najveća gužva bila je ispred štanda FK Željezničar gdje se nekadašnji trener ovog kluba u pratnji svog četveronožnog ljubimca fotografirao s posjetiteljima.

Sarajevo Holiday Market su svečano otvorili gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i direktor Marketa Alis Brkić.

"Ono što sam načio je da govor ne treba biti dug jer je hladno i svi jedva čekaju da upalimo jelku i da idemo šetati", izjavio je Brkić koji se zahvalio svima koji su pomogli da se četvrtu godinu zaredom održi SHM.

Izrazio je nadu da će svi uživati u narednih 36 dana i poželio dobrodošlicu svim Sarajlijama i turistima.

David Barth, šef Misije USAID-a u BiH e kazao da je ponosan što će se građani na Marketu moći družiti i u prazničnoj atmosferi dočekati Novu godinu.

Šef Kooperacija u Delegaciji EU u BiH Melvin Asin kazao je da mu je zadovoljstvo što se na ovaj način obilježava početak zime, te je dodao da podržava ovaj projekt. Naglasio je da je ovo njegova prva zima u Sarajevo, te se nada da će market svima ponuditi nešto, ali i da će biti mjesto gdje će se ljudi povezati.

"Nadam se da će Sarajevo Holiday Market postati simbol Sarajeva kao što je to ljubaznost i gostoljubivost njegovih stanovnika", rekao je Asin.

I gradonačelnik Komšić izrazio je zadovoljstvo što Sarajevo četvrti put zaredom se može pohvaliti jednim ovakvim projektom.

"Nadam se da će svi naći nešto za sebe. Ono što ne nađete, poželite, jer večers zvijezde padaju", kazao je Komšić.

Svečano su upaljena i svjetla na jelki, a sve je uveličao vatromet.

Na otvorenju su nastupili Đorđe Jovančić i dječiji hor škole pjevanja "Basics" i Lana Hamza benda.

Podsjećamo da je ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio jProjekta "PHOENIX - Kultura za budućnost", koji finansira EU u sklopu programa "Sarajevo 2014" povodom obilježavanja 100. godišnjice početka Prvog svjetskog rata.

Sajamska manifestacija će upotpuniti i uveseliti zimsku ponudu glavnog grada BiH kroz mnoštvo zabavnih sadržaja, a trajat će do 14. januara 2015. godine