BiH
0

FOTO / Sarajevo: Nova vrijedna donacija Kliničkom centru

Sarajevo-x.com
U prostorijama Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju (hirurgija lica i vilice), u Ulici Hazima Šabanovića 1, obavljeno je potpisivanje ugovora i primopredaja nove opreme za endonazalne hirurške zahvate i preglede na sinusima, za potrebe ove klinike koja djeluje u okviru Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

U ime Općine Centar ugovor, u vrijednosti gotovo 140.000 KM, potpisao je pomoćnik načelnika za rad i socijalna pitanja Osmo Babić, a u ime Kliničkog centra generalni direktor prof. dr. Faris Gavrankapetanović. Ovom prilikom je šef Maksilofacijalne klinike doc. dr. Faris Fočo zajedno sa medicinskim osobljem Klinike prezentirao gostima novu medicinsku opremu koju je isporučila firma EMS Meedical 2006 d.o.o. iz Sarajeva.

Prof. dr. Faris Gavrankapetanović se zahvalio na ovoj donaciji i na razumijevanju Općine Centar koja je već nekoliko godina zaredom najveći pojedinačni donator Kliničkog centra, dok je inicijator nabavke ove opreme doktor specijalista anesteziolog-reanimatolog Suad Rožajac, koji ujedno obavlja i funkciju vijećnika Općinskog vijeća Centar, kazao da je zahvaljujući podršci Općinskog vijeća nabavljena ova oprema, te dodao da je operaciona sala ove klinike sada najopremljenija u BiH i regiji.
Osmo Babić je, u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, kazao da je Općina tokom maja ove godine nabavila aparat za hemodijalizu u vrijednosti od 30.000 KM za potrebe Klinike za hemodijalizu, dok je u proceduri nabavka sedam računara u vrijednosti od 15.000 KM za potrebe Klinike za plućne bolesti i tuberkulozu "Podhrastovi", tako da će Općina iz svog budžeta izdvojiti tokom ove godine ukupno 185.000 KM Kliničkom centru za poboljšanje uslova za pružanje zdravstvenih usluga našim sugrađanima.

Tokom 2010. godine Općina Centar je Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu donirala opremu i materijal u vrijednosti 250.000 KM.