BiH
20

Sarajevo: Na humanitarnom treningu "Marathona" prikupljen veliki broj poklona za mališane

Piše: A. Z.
U organizaciji Udruženja "Marathon" danas je na Velikoj Aleji na Ilidži održan humanitarni trening pod nazivom "Nijedno dijete bez paketića". Kao što i sam naziv kaže, cilj treninga je bio prikupljenje poklona za djecu slabog imovinskog stanja.

Novogodišnju podjelu paketića organizovala je humanitarna organizacija studenata "Ruku na Srce", a Udruženje "Marathon" se odazvalo pozivu kako bi pomoglo mališanima.

Treningu je prisustvovalo oko 100 trkača i trkačica.

"Ljudi su došli iz nekoliko gradova da bi učestvovali u akciji, neki nisu mogli doći pa su poslali poklone po drugima ili su ih dostavili dan ranije. Mislim da je bilo materijala za 150 do 200 poklona, s tim da je neko donirao gotove paketiće, neko materijal, a neko novac, ali hrpa je bila ogromna. Svi smo razmišljali o tome da imamo djecu u porodici ili okruženju i bilo nam je važno da utješimo mališane kojima nema ko pripremiti poklon u vrijeme da kada se svi raduju", kazao je za Klix.ba Erol Mujanović, direktor Udruženja "Marathon" Sarajevo.

Cilj humanitarne organizacije "Ruku na Srce" je podjela rekordnih 1.500 paketića, koji će biti uručeni djeci do 13 godina širom BiH.