Niko se nije obratio novinarima
0

Sarajevo: Libijski zvaničnici napustili ambasadu

FENA
Iz Ambasade Libije u Sarajevu do poslijepodnevnih sati niko se nije zvanično obratio novinarima da bi pojasnio detalje današnjeg događaja u kojem je s objekta te ambasade uklonjena dosadašnja zastava i postavljene trobojke pobunjenika protiv režima Moamera Gadafija.

Okupljeni novinari prethodno su dobivali oprečne informacije o tome da li će im se iz Ambasade obratiti neko od osoba zaduženih za kontakt i jedino su po automobilima s diplomatskim tablicama, koji su poslijepodne napustili zgradu, zaključili da je odvezla zvaničnike.

Nakon toga su se novinari razišli i ostala jedino policija pošto su prethodno i kola vatrogasne službe napustila prostor.

U događaju koji je danas privukao pažnju javnosti na libijsku ambasadu provjerene činjenice su da je tokom dana grupa ljudi, osim što je skinula s jarbola dosadašnju zastavu i postavila nove, također pocijepala sliku Moamera Gadafija koja je bila istaknuta u kompleksu.

Prema nezvaničnim izvorima, to je bila grupa libijskih državljana i cijeli događaj nije trajao dugo niti je bilo ozbiljnijih nereda u smislu da je neko mogao biti povrijeđen.

Neki izvori su ustvrdili da je dosadašnja zastava i paljena po uklanjanju, dok drugi to demantuju i navode da su je ljudi jednostavno skinuli s jarbola i bacili u dvorište Ambasade.