BiH
0

Sarajevo: Javni gradski saobraćaj obustavljen zbog tri saobraćajne nezgode

FENA / Sarajevo-x.com
Tramvajski i trolejbuski javni gradski prevoz u utorak uvečer je u Sarajevu bio obustavljen zbog tri saobraćajne nezgode koje su se desile na različitim lokacijama u gradu. Kako neslužbeno saznajemo u jednoj od nesreća je stradao jedan od osnivača SDA Omer Behmen.

Prva nezgoda dogodila se oko 18.30 sati ispred Stadiona Grbavica, na raskrsnici ulica Osman Topal Paše i Zvorničke ulice kada je automobil udario ženu pješaka. Detaljnije informacije još uvijek nisu dostupne u MUP-u KS.

U drugoj saobraćajnoj nesreći pješak je udaren u ulici Obala Kulina bana, kod zgrade glavne Pošte oko 18.30 sati. Uviđaj su već obavili pripadnici MUP-a KS, nakon čega je i tramvajski saobraćaj normalizovan.

I u trećoj nesreći je stradao pješak. Ona se dogodila oko 19.05 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića kod mosta Drvenija. Obzirom da za ovu nesreću uviđaj tek treba da počne, trolejbuski saobraćaj još uvijek nije proradio, a u MUP-u ne mogu precizirati kada bi se on mogao normalizirati.

Kako neslužbeno saznajemo u jednoj od nesreća je stradao suosnivač SDA Omer Behmen, koji se trenutno nalazi u životnoj opasnosti.