BiH
0

Sarajevo: Ivo Sanader posjetio HKD "Napredak"

FENA
Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu nikakav teret Hrvatskoj i ne trebaju nikakvu sućut, izjavio je danas predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader tijekom posjeta Središnjoj upravi HKD-a "Napredak" u Sarajevu.

"Hrvatska Vlada radi i radit će na tri kanala. Jedan je kanal izravni razgovori u prijateljskoj i otvorenoj atmosferi sa službenim Sarajevom, drugi kanal će biti razgovori s međunarodnom zajednicom i treći kanal je političko vodstvo Hrvata u BiH", kazao je Sanader.

Istaknuo je kako je hrvatska Vlada i do sada pomagala Napretku, a to će činiti i u budućnost. Jedna od ideja je i da Napretkove podružnice u Hrvatskoj uđu u izravni proračun. Što se tiče povrata Napretkove imovine on je kazao kako Vlada Republike Hrvatske radi na povratu Naprekove imovine u Hrvatskoj, tako da je i do sada vraćen jedan dio. Predsjednik Napretka Franjo Topić istaknuo je kako je hrvatska Vlada već pomagala Napredak i to kroz projekt pomoći bh Hrvatima, a tijekom današnjeg posjeta premijer je obećao Napretku dati jednu zgradu za studentski dom u Zagrebu. Ispred Središnje uprave "HKD Napredak" Franjo Topić je Sanaderu uručio poklone između kojih je se našla i monografija Stoljetnica HKD "Napredak" i zlatnik, izrađen povodom dolaska u Sarajevo pape Ivana Pavla II.

Visoko izaslanstvo je posjetilo i Radio postaju Vrhbosna i Napretkovu knjižnicu Mijo Poljak, stoju u priopćenju iz HKD-a "Napredak".