BiH
0

Sarajevo: Humanitarna manifestacija "Prijatelji-prijateljima"

FENA
U maloj sali KSC Skenderija u subotu je u Sarajevu održana tradicionalna, četvrta po redu sportsko-muzička manifestacija humanitarnog karaktera "Prijatelji-prijateljima".

Manifestaciju je otvorio predsjednik Organizacionog odbora i dogradonačelnik Sarajeva Josip Jurišić koji je istakao da se ovakvim izuzetno humanim gestom prepoznaju i dokazuju pravi prijatelji.

«Zato smo danas ovdje, da bismo pomogli jednom od naših najtrofejnijih sportskih društava invalida sarajevskom SPID-u. Osvajajući zlatne medalje koje su utkali u nisku najvećih olimpijskih, svjetskih i evropskih rezultata, dokazali su da su najbolji, posebni i jedinstveni." istakao je Jurišić.

U okviru manifestacije ekipe bh. političara, umjetnika, novinara, privrednika te predstavnici Centralne banke i diplomatskog kora odigrali su utakmice u malom nogometu, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Sportskom društvu invalida "Spid" - Sarajevo.

Nosilac aktivnosti ove plemenite akcije je Gradska uprava, u suradnji sa firmom "Bosnia production", Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH, Udruženjem nogometnih sudija KS, medijima, privrednim subjektima, javnim i kulturnim djelatnicima grada Sarajeva i BiH.

Realizacijom prethodna tri projekta, novčana sredstva su bila skupljena za žrtve zemljotresa u Turskoj, djecu oboljelu od leukemije na Kliničkom centru Sarajevo i BH MAC za deminiranje Trebevića.

U subotu su na manifestaciji direktor Federalnog ureda BH MAC-a Ahdin Orahovac i gen.dir. KCUS-a doc.dr Faris Gavrankapetanović uručili Gradu Sarajevu, Nogometnom/fudbalskom savezu BiH i firmi "Bosnia production" priznanja za pomoć koja je donirana kroz prethodna tri projekta, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.