BiH
101

Sarajevo Holiday Market počinje 10. decembra

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četvrti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će održan na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu od 10. decembra do 14. januara.

Ovaj veseli zimski događaj i ove godine će upotpuniti zimsku ponudu glavnog grada BiH kroz mnoštvo zabavnih sadržaja koji će biti organizirani tokom 36 dana trajanja Marketa.

Najveselije će biti u PAN Winter Pub-u, gdje će posjetitelji svakog dana moći uživati u koncertima, promocijama, degustacijama... Također, program će svakodnevno biti organiziran i na vanjskoj bini BH Telecom ULTRA Stage, a Market će i ove godine donijeti pregršt zabava za najmlađe u sklopu dječije igraonice - Argeta Junior Play House.

Radovi na postavci Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa su u toku, teku planiranom dinamikom i za očekivati je da će sve biti spremno za svečano otvorenje Marketa, koje će označiti paljenje bogato ukrašene jelke visoke preko 20 metara.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je zajednička aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta i uz podršku Grada Sarajeva, koji je suorganizator ovog događaja.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, koji finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost” dio je programa “Sarajevo 2014” koji finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Organizaciji i realizaciji Marketa veliki doprinos daju i Prva policijska uprava KS, KJKP Park, KJKP Rad, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, Porezna uprava FBiH te inspekcijske službe četiri gradske općine.

Značajan doprinos daju i Općina Centar, Ministarstvo turizma i okoliša FBiH, Ministarstvo poduzetništva i obrta FBiH, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, te brojni partneri i sponzori.