BiH
0

Sarajevo: Dvije osobe uhapšene zbog aktiviranja ručne bombe

FENA
Dvije osobe uhapšene su jučer u Sarajevu zbog sumnje da su 13. augusta oko 12.50 sati na Trgu ZAVNOBiH-a u općini Novi Grad u Sarajevu počinile krivično djelo izazivanja opće opasnosti aktiviranjem ručne bombe, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, policija je jučer u 20.30 sati u ulici Šehidska b.b. zaustavila taksi vozilo i u njemu zatekla, a potom uhapsila N.S, rođenog 1983. godine u Sarajevu i P.A., rođenog 1984. godine u Sarajevu, obojica nastanjena u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da su počinili ovo krivično djelo.

N.S. i P.A. su potpuno priznali djelu. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Na osnovu prethodno pribavljene sudske naredbe, izvršen je i pretres kuće u ulici Doljanska u općini Novi Grad koju koristi Č.P. i za kojeg se sumnja da je također učestvovao u izvršenju navedenog krivičnog djela. Pronađeni su i oduzeti: automatska puška kalibra 7,62 mm, jedan okvir i 75 metaka kalibra 7,62 mm te pištolj nepoznate marke bez municije.

Č.P., rođen 1980. godine u Sarajevu, nastanjen u općini Novi Grad, prijavio se samoinicijativno policiji danas u 9 sati, a nakon toga je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanja opće opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih matrerija.