BiH
0

Sarajevo: Drugačiji režim gradskog prijevoza zbog posjete Tadića

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a zbog zvanične posjete predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića BiH u srijedu, 6. jula, doći će do privremene izmjene režima saobraćaja javnog gradskog prijevoza.

Kako je saopćeno iz KJKP "Gras", od 09.00 do 13.00 sati trolejbuski saobraćaj od Skenderije do Trga Austrije neće biti u funkciji, zbog čega će svi trolejbusi biti preusmjereni na okretnicu Jezero.

Minibuska linija br.59 za Širokačću - Bostarić umjesto s Latinske ćuprije polazit će sa stajališta na Drveniji, minibuske linije br. 59 za Jarčedole i br. 63 za Mahmutovac umjesto s Latinske Ćuprije polazit će sa stajališta Turbe.

Od 13.00 do 15.00 sati tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola - Baščaršija, odnosno svi tramvaji bit će preusmjeravani na okretnicu Željeznička stanica, a autobuske i minibuske linije koje polaze s terminala Park i Dom Armije mijenjat će polazni terminal i polazit će iz Sutjeske.

Autobuska linija br. 31e Vijećnica - Dobrinja također će promijeniti polazni terminal i dijelom saobraćajnu trasu, te će umjesto s Vijećnice polaziti s terminala Trg Austrije, a od Skenderije do Trga Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.